NYHEDER

Billedgalleri

På gåtur med soroptimisterne ved Kattegat
På gåtur med soroptimisterne ved Lundshøj
På gåtur med soroptimisterne på Lundshøj

Kom med på gåtur til fordel for Julemærkehjemmet i Hobro:

Overskrift: Thygeslund
Dato: Torsdag den 13. august 2020, kl. 19.00
Mødested: Thygeslundvej 60, 9560 Hadsund
Turleder: Mariager Fjord Soroptimisterne, v/Birthe Lund
OBS: Betalingen går til at støtte Julemærkehjemmet i Hobro
Tilmelding: Ikke aktuel
Pris: 20 kr.
Ejer af Thygeslund, Morten Høegh-Guldberg, giver os fortællingen om det historiske sted. Desuden får vi en dejlig travetur i den smukke skov på nordsiden af Mariager Fjord. Man skal huske at få praktisk fodtøj på.
Vi går sammen på opdagelse i naturen, får frisk luft, bliver klogere og gør samtidig en forskel for børn på Julemærkehjemmet i Hobro, som modtager betalingerne for turen som støtte.

Overskrift: Stenstrup, 9500 Hobro
Dato: Tirsdag den 8. september 2020 kl 18.30
Mødested: Ravnhøjgård, Stenstrupvej 20, Stenstrup, 9500 Hobro.
Turleder: Mariager Fjord Soroptimisterne, v/Ingrid Svendborg
OBS: Betalingen går til at støtte Julemærkehjemmet i Hobro
Tilmelding: Ikke aktuel
Pris: 20 kr.
Turen går i den skønne natur i Stenstrup imellem Vebbestrup og Rostrup. Vi vil nyde aftensolen fra gravhøjen og krydse Stenstrup bæk. Vi kommer igennem Stenstruplund, inden vi efter godt en times tid er tilbage på Ravnhøjgård. Undervejs ser og hører vi om stederne.
Vi går sammen på opdagelse i naturen, får frisk luft, bliver klogere og gør samtidig en forskel for børn på Julemærkehjemmet i Hobro, som modtager betalingerne for turen som støtte.

Flere af gåturene i 2020 er blevet aflyst på grund af Covid-19 situationen. Men vi vil fortsat gerne samle ind til børnene på julemærkehjemmet i Hobro. Derfor vil vi opfordre til at donere et beløb, fx 5 kr. pr. km, når du går længere ture i løbet af året - det gør vi. De indsamlede beløb, vi har gået, har vi overført via mobile pay til 444251 - så samler vi alle beløbene sammen og giver det til Julemærkehjemmet i slutningen af 2020.

PROJEKTER

Mapula

Projektet blev startet i 1991 i Sydafrika, hvor fattige kvinder på landet hjælpes til at starte egen virksomhed med at brodere og sy tasker, tæpper mv. Omkring 150 kvinder deltager i projektet. SI-Mariager Fjord har købt tasker til videresalg i Danmark. Alle indkomne midler går direkte til kvindernde gennem søsterklubben SI-Pretoria.

Tateni

Gennem Tateni-projektet får børn i familier, der er ramt af HIV/Aids hjælp til at gå i skoel og få mad.

Go for Water

I projektet i Angola er der opstillet to vandrensningsanlæg. Der har været afholdt kursus i vedligehold af vandrensningsanlægget. Nu bliver der afholdt kursus om opstart af mikrovirksomheder, så kvinderne kan tjene penge til at betale diesel til vandrensningsanlægget. De lærer fx om bogføring, lager, mv. Der er 23 elever på niveauer fra 9. kl. til universitetet. Tre mænd er med. Kvinderne klarer det godt og flere er allerede headhuntet til jobs bagefter.